Φρένο στην παράνομη απόρριψη μπαζών από το Δήμο Γλυφάδας

27-12-2017 15:43:04

Άλλο ένα περιστατικό αυθαίρετης και παράνομης απόρριψης ογκωδών και μπαζών σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα της Γλυφάδας, το οποίο και σταμάτησε άμεσα με την έγκαιρη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, φορτηγό όχημα ιδιωτικής εταιρείας πιάστηκε «επ’ αυτοφώρω» να ρίχνει μπάζα, ξύλα και άλλα υπολείμματα οικοδομικών εργασιών στο χώρο γύρω από τον Άγιο Παντελεήμονα. Το συμβάν εντοπισε υπάλληλος της Καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας και ενημέρωσε άμεσα την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γλυφάδας, Άννα Καυκά, η οποία και έσπευσε στο σημείο, μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία και εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Δημοτική Αστυνομία Γλυφάδας επέβαλε στο φορτηγό, το οποίο ανήκει σε εταιρεία χωματουργικών έργων, με έδρα το Κορωπί, το προβλεπόμενο πρόστιμο των 10.000 ευρώ, βάσει του κανονισμού καθαριότητας για την εσκεμμένη εγκατάλειψη αντικειμένων (μπαζών κ.ά.) από επαγγελματικά οχήματα εργολάβων ή μεταφορικών εταιρειών σε δρόμους ή σε άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Το λόγο, πλέον, έχουν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, καθώς πέρα από το πρόστιμο, ο Δήμος Γλυφάδας θα καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στην προσπάθεια που κάνει όλο αυτό το διάστημα να βάλει ένα τέλος στο απόστημα της ρίψης σκουπιδιών και μπαζών στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της Γλυφάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο οδηγός του οχήματος ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει σε συνεννόηση με συγγενείς πρώην Δημοτικού Σύμβουλου, κάτι το οποίο θα εξεταστεί από τις αστυνομικές αρχές, καθώς, αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί, ενδεχομένως να πρόκειται για μία ακόμη πρακτική που παραπέμπει σε λογική κυκλώματος.