Έργα ανάπλασης στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου

16-10-2017 20:23:26

Η Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου αποτελεί τοπόσημο για τη Γλυφάδα και η Δημοτική αρχή της πόλης, στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης που εκτελεί σε δρόμους και πλατείες, προχωρεί στη βελτίωση της περιοχής και στην αποκατάσταση των φθορών που υπάρχουν.

Έτσι, από το πρωί σήμερα, συνεργεία του Δήμου βρίσκονται στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και αντικαθιστούν πλάκες εκτός του ναού, οι οποίες είτε ήταν ραγισμένες είτε ακόμα και σπασμένες σε πολλά σημεία. Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό, λόγω της ιδιαίτερης, συμβολικής σημασίας του χώρου, καθώς η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αποτελεί σήμα κατατεθέν για τους πολίτες της Γλυφάδας και όχι μόνο, εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι εργασίες εκτελούνται μέσα στο πλαίσιο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, καθώς τοποθετούνται νέες πλάκες με σύγχρονα οικοδομικά υλικά και συγκεκριμένα, κυβόλιθοι, που ταιριάζουν, παράλληλα, αρμονικά με το ναό. Η ανάπλαση της πλατείας, άλλωστε, ήταν κάτι που ήθελαν εδώ και πολλά χρόνια οι δημότες της Γλυφάδας και δε θα μπορούσε να απουσιάσει από το σχέδιο ανάπλασης του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας, οι παρεμβάσεις με έργα υποδομής, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, πεζών και οδηγών, αλλά και την καλαισθησία, δε σταματούν εδώ, καθώς σειρά θα πάρει η οδός Δημάρχου Άγγελου Μεταξά, άλλο ένα επίσης κομβικό σημείο της Γλυφάδας.