Ένα μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη

27-02-2018 16:41:12

Το «iglyfada» βρέθηκε σήμερα στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στην Άνω Γλυφάδα, εκεί όπου από τον περασμένο Μάιο δεσπόζει ένας νέος, υπερσύγχρονος παιδότοπος, ένα ακόμα σημαντικό έργο του Δήμου Γλυφάδας.

Εκεί συνομιλήσαμε με γονείς και ηλικιωμένους, οι οποίοι φέρνουν στη συγκεκριμένη παιδική χαρά τα παιδιά και τα εγγόνια τους και μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους από ένα ακόμα έργο πνοής για τη Γλυφάδα που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή της πόλης εδώ και περίπου 10 μήνες.

Ενδεικτικά, ο κύριος Σπύρος, ο οποίος, μάλιστα, είναι δημότης άλλης περιοχής και συγκεκριμένα της Αργυρούπολης, μας είπε ότι έρχεται κάθε μέρα στον παιδότοπο της Πλατείας Καραϊσκάκη με τον εγγονό του, ο οποίος, όπως και τα περισσότερα παιδιά, έχει «ξετρελαθεί» με την καστροπολιτεία, μία πολύ πρωτοποριακή κατασκευή που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του χώρου και που ξεχωρίζει για τα δεδομένα μιας παιδικής χαράς. Ο κύριος Σπύρος δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Δήμο Γλυφάδας για «αυτόν τον εξαίρετο παιδότοπο», όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο οποίος εκτός από πανέμορφος είναι και πολύ ασφαλής».

Η κυρία Βασιλική Σταμοπούλου, κάτοικος και δημότης Γλυφάδας, επισκέπτεται τον παιδότοπο μαζί με τα δύο της παιδιά επίσης σε καθημερινή βάση και όπως μας δήλωσε χαρακηριστικά: «Ο συγκεκριμένος παιδότοπος αποτελεί σημείο συνάντησης για πολλούς γονείς από τη Γλυφάδα, αλλά και από άλλες περιοχές της Αττικής, που φέρνουν εδώ τα παιδιά τους να παίξουν. Έχουμε κάνει παρέες εδώ οι γονείς που φέρνουμε τα παιδιά μας να παίξουν τόσο συχνά. Ειδικά όσο καλοκαιριάζει, τα μεσημέρια και τα απογεύματα η παιδική χαρά γεμίζει από παιδιά. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γλυφάδας, ο οποίος είναι ένας νέος άνθρωπος και δείχνει να νοιάζεται πραγματικά για τα παιδιά των δημοτών της Γλυφάδας, όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και για άλλα, όπως το πάρκο της Πλατείας Χαρίτων».

Ο κύριος Τάσος Κουρεμπής, κάτοικος και δημότης Γλυφάδας επίσης, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας για αυτόν τον παιδότοπο, ο οποίος «προσελκύει κατοίκους από πολλές άλλες περιοχές που φέρνουν τα παιδιά τους να διασκεδάσουν, ακόμα και από το Κορωπί», όπως σχολίασε, ενδεικτικά.

Ένα τέτοιο έργο πνοής, φυσικά, δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα και τα γύρω μαγαζιά της περιοχής. Όπως επεσήμανε υπάλληλος του αρτοποιείου «Μανιαδής», το οποίο βρίσκεται απέναντι από την παιδική χαρά της Πλατείας Καραϊσκάκη: «Οπωσδήποτε, από τότε που άνοιξε ο παιδότοπος έχει αυξηθεί η κίνηση στο μαγαζί μας, ειδικά τα απογεύματα, οι γονείς μας επισκέπτονται είτε για να πάρουν καφέδες είτε αρτοσκευάσματα και ντόνατς για τους ίδιους και για τα παιδιά τους».

Υπενθυμίζεται πως η πρότυπη παιδική χαρά της Πλατείας Καραϊσκάκη, η οποία εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2017 από το Δήμο Γλυφάδας, εκτείνεται σε τρία στρέμματα περίπου και διαθέτει συν τοις άλλοις καθιστικό χώρο για γονείς και παιδιά, αμμοδόχο για να παίζουν τα παιδιά, καινούργια πέργκολα, ένα πρωτότυπο σιντριβάνι, ενώ έχει αναβαθμιστεί όλος ο φωτισμός, με λάμπες οικολογικές. Ακόμη διαθέτει δάπεδο ασφαλείας και τεχνικό χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας με αυτόματο πότισμα, παιχνίδια κατάλληλα για χρήση από ΑΜΕΑ και στο κέντρο του πάρκου δεσπόζει μια μεγάλη καστροπολιτεία, ενώ γύρω από αυτήν έχουν φυτευτεί δάφνες απόλλωνος και διάφορα άλλα εποχιακά φυτά και μπήκαν σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, με χαρακτηριστικό το λεγόμενο «τελεφερίκ» - ακόμα και σπιτάκια των χόμπιτ. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη την πλατεία ο Δήμος Γλυφάδας προσφέρει και δωρεάν ασύρματο δίκτυο (wi-fi).