Ένα γεμάτο τριήμερο με ταινίες στο Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018

30-08-2018 14:52:32

Με την ταινία «Χωρίς Μέτρο» (Whiplash) συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή, 31 Αυγούστου, το Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018 στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας.

Πρόκειται για μία δραματική ταινία του 2014, σε σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ, με τους: Μάιλς Τέλερ, ΤζέιΚέι Σίμονς και ΠολΡάιζερ, η οποία και απέσπασε τα Βραβεία Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερης Μίξης Ήχου και Καλύτερου Μοντάζ και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου σε Ταινία.

Μάλιστα, οι εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ δε σταματούν εδώ, καθώς από αύριο, Σάββατο, 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινά και το 2ο μέρος του Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018, με την παιδική ταινία: «Βαϊάνα» (Vaiana), η οποία θα προβληθεί στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στην Άνω Γλυφάδα. Η συγκεκριμένη ταινία του 2016 είναι κατηγορίας Animation, δημιούργημα των Ντον Χολ και Ρον Κλέμεντς και έχει αποσπάσει Βραβείο Teen Choice Καλύτερου Σταρ με Εντυπωσιακή Εξέλιξη στον Κινηματογράφο και Βραβείο Teen Choice Καλύτερου Ηθοποιού σε Ταινία Φαντασίας.

Επίσης, την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, θα προβληθεί η άκρως επιτυχημένη κοινωνική ταινία «Επιθυμίες στο παρά πέντε» (The Bucket List), του 2007, του Ρομπ Ράινερ, με τους δημοφιλείς ηθοποιούς: Τζακ Νίκολσον, Μόργκαν Φρίμαν και Σιν Χέις. Η ταινία έχει κερδίσει Βραβείο Ιαπωνικής Ακαδημίας Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Βραβείο Grammy Καλύτερου Τραγουδιού Γραμμένου για Κινηματογραφική Ταινία.

Υπενθυμίζεται πως η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι στις 20:30 και πως αντί εισιτηρίου συλλέγονται φάρμακα και τρόφιμα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.glyfada.gr/festival.