Έκκληση για προσφορά αγαθών από το Φιλόπτωχο Ταμείο Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλυφάδας

16-11-2017 15:02:33

Το Φιλόπτωχο Ταμείο Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τον κόσμο να συνδράμει, όσο περισσότερο μπορεί, στην προσφορά αγαθών προς ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενόψει και των εορτών που πλησιάζουν. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί Ενορίτες και Ενορίτισσες,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου λειτουργεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ενοριακή Τράπεζα Αγάπης, η οποία παρέχει δωρεάν βοήθεια σε είδος και σε κουπόνια αγορών σε Ενορίτες, που έχουν ανάγκη και σε μη Ενορίτες, οι οποίοι έχουν λειτουργική σχέση με το Ναό μας. Συνολικά 43 οικογένειες ευεργετούνται από την Ενοριακή Τράπεζα Αγάπης, την οποία διακονούν αδελφοί μας αθόρυβα και με ζήλο.Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να αγκαλιάσουμε όλοι, όσο μπορούμε περισσότερο, το φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας μας καταρχήν με την προσευχή μας και στη συνέχεια υλικά, διότι έχουν μειωθεί αισθητά οι δυνατότητές μας λόγω της αυξημένης ζήτησης και της μειωμένης προσφοράς. Το Φιλόπτωχο Ταμείο έχει πολύ μικρό αποθεματικό και αδυνατεί να αναπληρώσει τις απαραίτητες ποσότητες στα ράφια της Τράπεζας Αγάπης, δυσκολευόμαστε επίσης ιδιαιτέρως να καλύψουμε, όσους έχουν ανάγκη για φάρμακα και για οικονομικά βοηθήματα.

Κάνουμε έκκληση, ιδιαίτερα τώρα λόγω των Εορτών των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαημέρου, που πλησιάζουν, ας βοηθήσουμε όλοι, όσο μπορούμε περισσότερο, διότι δεν υπάρχουν όπως παλαιότερα οι λίγοι μεγάλοι δωρητές, που συντηρούσαν τους πολλούς. Ας φέρουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, φακές, ρεβίθια, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι, τοματοχυμούς, κονσέρβες, νιφάδες πρωινού κ.ά.) ή ας κάνουμε οικονομική προσφορά προς το Φιλόπτωχο Ταμείο.

Ιδιαιτέρως, κάνουμε έκκληση για τον Έρανο Αγάπης. Ας φροντίσουμε να διατεθούν όλα τα κουπόνια. Το έχουμε πολύ ανάγκη να ξεκινήσουμε το 2018 με ένα θετικό οικονομικό απόθεμα, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη βοήθεια που παρέχουμε σε αδελφούς, που την έχουν ζωτική ανάγκη. Παρακαλούμε, ζητείστε κουπόνια από τον κ. Ιωάννη Παπαναστασίου τόσο για εσάς, όσο και για να τα διαθέσετε όπου μπορείτε.

Ζητούμε συγγνώμη, αν γινόμαστε ενοχλητικοί, αλλά διαχειριζόμαστε αυτό που εσείς προσφέρετε και σας επισημαίνουμε ότι η έως τώρα προφορά δυστυχώς δεν αρκεί. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας καλούμε να μη διστάσετε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για το πώς μπορεί κάποιος να συνεισφέρει στο φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας μας.

Ο Πρόεδροςτου Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου και Υπεύθυνος της Ενοριακής Τράπεζας Αγάπης,

Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Χρήστου».