Δηλώσεις Παπανικολάου για εγκληματικότητα και θαλάσσια ρύπανση

15-04-2018 21:01:36

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «RealFM» παραχώρησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, όπου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της εγκληματικότητας στα νότια προάστια, αλλά και στη θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικά με την εγκληματικότητα, ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Η Γλυφάδα, δυστυχώς, έχει άνοδο στα κρούσματα της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια και ειδικά τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας στους κατοίκους. Ευελπιστούμε ότι με τις δεσμεύσεις που λάβαμε, ότι θα αυξηθούν οι περιπολίες και θα γίνει εντονότερη η παρουσία της αστυνομίας στην πόλη μας, θα υπάρξει αντιστροφή του κλίματος. Κάνουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε για αυτό, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και με τη Δημοτική μας Αστυνομία φωτίζουμε όσα σημεία χρειάζεται. Ενεργοποιούμε όσο μπορούμε, δηλαδή και τη δική μας δυνατότητα και με τα απορριμματοφόρα και με όλους τους τρόπους, όπου δούμε κάτι περίεργο, ενημερώνουμε αμέσως. Η Γλυφάδα, όμως, είναι μια πόλη μεγάλη και σε έκταση και σε πληθυσμό με ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι πρόβλημα εδώ είναι εντονότερο και η έμφαση που πρέπει να δοθεί στο επόμενο διάστημα είναι μεγαλύτερη. Η δέσμευση που έχουμε λάβει από τις αρμόδιες αρχές και από τον ίδιο τον υπουργό, τον κ. Τόσκα που συναντήσαμε πρόσφατα, είναι ότι θα αυξηθούν οι περιπολίες. Αρκεί να σας πω ότι μέχρι τώρα, υπήρχαν ημέρες όπου δεν είχαμε 24ωρη αστυνομική περιπολία στη Γλυφάδα. Αυτό, πλέον, θα αλλάξει, οι περιπολίες θα αυξηθούν και η ετοιμότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Ευελπιστούμε ότι όλο αυτό το αίσθημα που έχουν οι πολίτες μας για ανασφάλεια και για ύπαρξη μεγάλου προβλήματος θα μπορέσει να αλλάξει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται, οι κάτοικοι παρακολουθούνται από τους διαρρήκτες, όπως συνέβη και με την Αντιδήμαρχο Γλυφάδας, Σάσα Πατεράκη, η οποία πρόσφατα μετακόμισε σε νέο σπίτι και μόλις έλειψε τρεις ημέρες σε ταξίδι, μέσα σε αυτό το διάστημα έγινε η εισβολή στην οικία της».

Όσον αφορά στο ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης, επεσήμανε: «Από τότε που ξεκίνησε η εκτόνωση και μαζεύτηκε ο πρώτος όγκος της μόλυνσης, πραγματοποιούνται μετρήσεις κάθε μέρα στα νερά και ειδικά στη Γλυφάδα, όπου είχαμε πάρει τη γαλάζια σημαία και τώρα κάνουμε προσπάθειες να την ξαναπάρουμε και φέτος. Είμαστε όλοι μας χαρούμενοι και έκπληκτοι, γιατί και ο καιρός βοήθησε τους καλοκαιρινούς μήνες και πλέον, η παραλία μας είναι στην κατάσταση που ήταν και πριν τη ρύπανση. Δεν υπάρχουν υπολείμματα μαζούτ και σε κάποιες γωνιές, όπου χρειαζόταν στα βράχια, έχουμε κάνει επανειλημμένες πλύσεις και στην άμμο και όλα δείχνουν ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά καλά. Σωστά, λοιπόν έγινε άρση της απαγόρευσης και μάλιστα, στα τέλη του μήνα περιμένουμε να μάθουμε αν θα πάρουμε τη γαλάζια σημαία, που αποτελεί τεκμήριο υψηλής ποιότητας στα νερά και στις υποδομές και για εμάς και για τους τουρίστες, κάτι που συνέβη πέρσι για πρώτη φορά που καταφέραμε και την πήραμε. Εμείς συνεχίζουμε τις μετρήσεις και παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις που τυχόν υπάρχουν σε σχέση με την ποιότητα των νερών μας και είμαστε χαρούμενοι που φαίνεται πως το θέμα έχει ξεπεραστεί».