Δικαίωση του Γιώργου Παπανικολάου από την τακτική δικαιοσύνη

16-02-2018 13:00:47

Σε χρηματική ποινή ύψους 2.500 ευρώ καταδικάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένας πολίτης, για το αδίκημα της δυσφήμησης απέναντι στο Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, στα δημοτικά πράγματα, καθώς βάζει φρένο σε όσους εμφανίζονται κατά καιρούς ως δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται πως παίζουν παιχνίδια σε βάρος των δήμων και των τοπικών κοινωνιών, εμποδίζοντας κατά καιρούς σημαντικά έργα.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών βρήκε ένοχο τον Τάσο Γιαννακόπουλο, ο οποίος έβριζε και χυδαιολογούσε κατά του κ. Παπανικολάου σε δημόσιο χώρο, εν μέσω των εργασιών δενδροφύτευσης που πραγματοποιούντο εκείνη την ώρα, από εργαζόμενους και συνεργεία του Δήμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιαννακόπουλος απασχολεί τη δημοτική αρχή της Γλυφάδας με τις πράξεις του και τις ενέργειές του, καθώς πολύ συχνά αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και υπάλληλοι του Δήμου Γλυφάδας έχουν εκφράσει την έντονη ενόχλησή τους για την συμπεριφορά του απέναντί τους, διερωτώμενοι ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα αυτής της πλέον και με δικαστική απόφαση παράνομης και περίεργης συμπεριφοράς.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας με τη μήνυση που κατέθεσε δικαιώθηκε, αλλά το κυριότερο έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και την ομαλότητα, απέναντι σε όποιον θεωρεί ότι απειλώντας και υβρίζοντας θα επιβάλλει το δικό του νόμο, κόντρα στην ελληνική δικαιοσύνη.

Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος πολίτης για να αποφύγει την καταδίκη του μηχανεύτηκε μια σειρά από δικονομικά τερτίπια, που όλα όμως του τα απέρριψε η Δικαιοσύνη.