Διατροφική ενημέρωση για τα παιδιά του Summer Camp του Δήμου Γλυφάδας

13-07-2018 13:19:18

To Summer Camp του Δήμου Γλυφάδας διανύει αισίως την τρίτη εβδομάδα λειτουργίας του και οι εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, υπό την επίβλεψη της Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γλυφάδας, κας Αναστασίας Αργυροπούλου, του Τομεάρχη Αθλητισμού και Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας, κ. Περικλή Δορκοφίκη και των επιτελείων τους.

Συγκεκριμένα, αυτήν την εβδομάδα η Σοφία Κύργιου με την ομάδα της «Τροφούπολης» επισκέπτονται τα σχολεία της Γλυφάδας και παρουσιάζουν στα παιδιά του Summer Camp στο Δήμο Γλυφάδας το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, βασισμένο στο εκπαιδευτικό παραμύθι «Τροφούπολη». Συγκεκριμένα, πρόκειται για το «Kids Nutrition Festival by Trofoupoli», ένα ολοκληρωμένο, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, που προσπαθεί να περάσει μηνύματα στα παιδιά, π.χ. πώς να τρέφονται σωστά κ.τ.λ., με τη διατροφική διαπαιδαγώγηση να παρέχεται στην πιο διασκεδαστική της μορφή.

Μαζί τους βρίσκεται και η «Pelikan» με τα πιο απίθανα υλικά ζωγραφικής. Πολύτιμα μηνύματα, αφήγηση παραμυθιού, ταξίδι φαντασίας, θεατρικό και μουσικοκινητικό παιχνίδι, μεγάλα χαμόγελα και δώρα για όλα τα παιδιά συνθέτουν το κλίμα των εκδηλώσεων αυτών.

Χαρακτηριστικά, τα παιδιά γνωρίζουν τους ήρωες της «Τροφούπολης», «Διατροφούληδες» και «Τροφούληδες» και μέσα από τα πολύ πρωτότυπα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια τους μαθαίνουν τα πάντα για την υγιεινή διατροφή. Μέσα από πολύ παιχνίδι, γέλιο και διασκέδαση τους περνούν μηνύματα για τη σωστή διατροφή και την άσκηση και κατά του «bullying» προς τα παιδιά που πάσχουν από διατροφικές ασθένειες, όπως η παιδική παχυσαρκία και ο παιδικός σακχαρώδης διαβήτης. Γνωρίζουν τα μυστικά των τροφούληδων, αφού κάθε χαρακτήρας παραπέμπει και σε μια κατηγορία τροφών και σε ένα θεματικό παιχνίδι. (π.χ. κρεατούλης, Φρουτούλης, Λαχανικούλα, Γαλακτοκομικούλης κ.ά.). Γνωρίζουν τον κεντρικό ήρωα Φατούλη, που αντιπροσωπεύει ένα παχύσαρκο παιδί μέσα από ένα υπέροχο χορευτικό «show». Ταξιδεύουν στο τροφο-διάστημα ανάμεσα στους πλανήτες της Καλής Τροφένιας και του Τρίκακου, με τις υγιεινές και με τις ανθυγιεινές τροφές, αντίστοιχα, σε ένα συγκινητικό ταξίδι που τους μένει αξέχαστο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών στα οποία απευθύνεται.