Απόψε η συναυλία με τις Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά στη Γλυφάδα

16-07-2018 12:58:24

Με την άκρως επιτυχημένη θεατρική παράσταση: «Μόλις Χώρισα», συνεχίστηκε χτες, για δεύτερη ημέρα, το Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας 2018.

Περισσότεροι από 2.000 θεατές, δημότες Γλυφάδας και όχι μόνο, έσπευσαν στον ειδικά διαμορφωμένο για το Φεστιβάλ παραλιακό χώρο στην 3η μαρίνα Γλυφάδας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ξεκαρδιστική αυτήν κωμωδία, στην οποία πρωταγωνιστούν γνωστά ονόματα της ελληνικής θεατρικής σκηνής, όπως η Τζόυς Ευείδη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Κώστας Κάππας, η Θωμαΐς Ανδρούτσου, η Μαρία Κωνσταντάκη, ο Τριπόδης Χρήστος και η Ελίνα Μάλαμα.

Πριν την έναρξη της παράστασης στη σκηνή ανέβηκαν και μίλησαν στο κοινό ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου και η Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας, κα Μαρία Παπαζογλου.

Η κα Παπάζογλου είπε, μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε και πάλι εδώ, προσωπικά δεν κατάλαβα πώς πέρασε ένας χρόνος από το προηγούμενο Φεστιβάλ, νομίζω πως είναι μια συνέχεια. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους που μόχθησαν όλες αυτές τις ημέρες, ώστε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο Δήμαρχο Γλυφάδας, κ. Γιώργο Παπανικολάου και σε όλη τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας. Να ξέρετε πως ακόμα και η επιλογή των ταινιών, των παραστάσεων και των συναυλιών που διοργανώνουμε έγινε μετά από πολύ ψάξιμο, προσπάθεια και με μεράκι. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει και να το ευχαριστηθείτε. Καλό καλοκαίρι σε όλους!».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Το Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας είναι ένας θεσμός που εμείς δημιουργήσαμε και θεωρώ ότι κατακτήσαμε το να θεωρείται παράδοση, πλέον, για την πόλη μας, καθώς πρόκειται για το 4ο συνεχόμενο καλοκαίρι πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνουμε. Ελπίζουμε να αισθάνεστε και εσείς την ένταση όλης της προσπάθειας που καταβάλλουμε όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε ένα Φεστιβάλ αντάξιο των προσδοκιών σας και, πιστέψτε με, η επιλογή των όσων θα σας παρουσιάσουμε έγινε με στόχο να ικανοποιηθούν όσο περισσότερες προτιμήσεις του κοινού. Το Φεστιβάλ ουσιαστικά ξεκινάει απόψε, μετά τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου και ειλικρινά εύχομαι να αποτελέσει για μία ακόμη χρονιά ένα θεσμό που θα προσφέρει χαμόγελο, ψυχαγωγία, διασκέδαση και προπάντων πολιτισμό. Ομολογώ πως έχουμε άγχος όπως συμβαίνει κάθε φορά που ξεκινάει μια τέτοια σειρά σπουδαίων εκδηλώσεων, έχουμε άγχος αν έχουν ενημερωθεί όλοι και η μεγάλη προσέλευσή σας δείχνει ότι τα καταφέραμε, ειδικά αν αναλογιστούμε πως φέτος οι κερκίδες έχουν χωρητικότητα μεγαλύτερη κατά ποσοστό 30% περίπου από πέρυσι. Απόψε φιλοξενούμε την εξαιρετική κωμωδία «Μόλις Χώρισα» και το αστείο είναι πως προσωπικά σε λίγες ημέρες ετοιμάζομαι να παντρευτώ. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συναυλία για το φετινό καλοκαίρι με τις καταξιωμένες καλλιτέχνιδες, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά, ενώ την Τετάρτη θα μας κάνει την τιμή ο μεγάλος και αξεπέραστος, Τόλης Βοσκόπουλος, να είναι εδώ μαζί μας και μάλιστα, όπως ο ίδιος μου είπε, αγαπάει και είναι συναισθηματικά δεμένος με τη Γλυφάδα, μιας και πέρασε εδώ πολλά χρόνια της ζωής του. Υπενθυμίζω πως και φέτος, αντί εισιτηρίου, συλλέγουμε φάρμακα και τρόφιμα για τις κοινωνικές δομές μας, για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Επίσης, για όσους θέλουν, θα υπάρχουν λεωφορεία του Δήμου μας έξω από το χώρο της εκδήλωσης για να σας μεταφέρουν προς την Άνω Γλυφάδα, εφόσον σας εξυπηρετεί. Καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι μας!».

Η συνέχεια του Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018 δίνεται σήμερα στην 3η μαρίνα Γλυφάδας με τη συναυλία με τις Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά, οι οποίες θα ταξιδέψουν το κοινό με ένα μουσικό αφιέρωμα στο έντεχνο, ελληνικό, τραγούδι, με παλιά και νέα κομμάτια, όπου η Ανατολή συναντιέται με τη Δύση.

Υπενθυμίζεται πως η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι στις 21:00 και πως αντί εισιτηρίου συλλέγονται φάρμακα και τρόφιμα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://www.iglyfada.gr/article/dimotika/to-programma-tou-festibal-dimou-glufadas-2018/1306 και http://www.glyfada.gr/festival.