Αναμορφώνεται και άλλη παιδική χαρά στο Δήμο Γλυφάδας

21-02-2018 13:44:44

Μία ακόμα παιδική χαρά θα αναμορφώσει ριζικά ο Δήμος Γλυφάδας, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την ανάπλαση της παιδικής χαράς στην πλατεία Αγίας Τριάδας. Σκοπός του νέου έργου, που χρηματοδοτείται αυτήν τη φορά από την Περιφέρεια Αττικής, είναι η αναβάθμιση και ανακαίνιση της παιδικής χαράς του Δήμου Γλυφάδας, που περικλείεται από τις οδούς Κεφαλληνίας, Πελοποννήσου και Αστυπάλαιας, συνολικής έκτασης 1.200 τ.μ., μέσω εγκατάστασης νέου εξοπλισμού και δαπέδων ασφαλείας και η αποκατάσταση υπαρχόντων, ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Προτύπων Ασφαλείας και να προσφέρει ασφαλές και δημιουργικό παιχνίδι στα παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων, ενώ παράλληλα υπάρχει μέριμνα και για εξοπλισμούς για απασχόληση παιδιών με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ).

Με το προτεινόμενο έργο αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά ο ευρύτερος περιβάλλων χώρος της παιδικής χαράς, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου και δημιουργείται ένας ασφαλής χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά σε όμορφους αναβαθμισμένους χώρους αναψυχής ευρωπαϊκών προτύπων.

Το έργο περιγράφεται αναλυτικά σε τεχνική μελέτη του Δήμου Γλυφάδας, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και εντάχθηκε έτσι στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Γλυφάδας και θα εκτελεστεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τα δημόσια έργα.

(Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από την παιδική χαρά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, που ανακαινίστηκε και παραδόθηκε πρόσφατα στο κοινό από τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας).