9 στα 10 παιδιά εισάγονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας

29-08-2017 16:35:06

Χαρά, ικανοποίηση και αισιοδοξία γέμισαν γονείς και παιδιά μετά το χθεσινό open day που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας προς τιμήν τους έτσι ώστε να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις, τους παιδαγωγούς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης.

Με δύο καινούριους υπερσύγχρονους, ευρωπαϊκών προδιαγραφών σταθμούς, επαρκές προσωπικό αλλά με 9 στα 10 παιδιά να εισάγονται για πρώτη φορά, το συναίσθημα ευχαρίστησης των γονέων αλλά και του ίδιου του δημάρχου Γλυφάδας ήταν έντονο.

Συγκεκριμένα ο τελευταίος δήλωσε σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

"Θυμήθηκα τέτοιες μέρες, πριν τρία χρόνια, όταν αναλάβαμε ως νέα δημοτική αρχή, την πίεση και το άγχος από δεκάδες γονείς που – μέσα στη συνεχιζόμενη κρίση - δεν έβρισκαν θέση για τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Περισσότερα από τα μισά παιδιά έμεναν εκτός! Μέχρι τότε, επίσης, οι παιδικοί σταθμοί ξεκινούσαν να λειτουργούν Οκτώβριο, ακόμα και Νοέμβριο…

Φέτος, για πρώτη φορά, με δύο νέους παιδικούς σταθμούς σε πλήρη λειτουργία (από όπου και οι φωτογραφίες) και το μεγάλο αγώνα που κάναμε για την ενίσχυση σε προσωπικό, 9 στα 10 νήπια που έκαναν αίτηση έχουν εισαχθεί στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γλυφάδας! Χάρη δε στο σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό, ενημερώσαμε τους γονείς από τις αρχές Αυγούστου, ήδη γίνονται εγγραφές και από 1η Σεπτεμβρίου όλα τα παιδιά ξεκινάνε στους παιδικούς σταθμούς.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας και για να δώσουμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ήδη κινούμαστε συστηματικά για να αποκτήσει ο Δήμος μας νέα εγκατάσταση στην Άνω Γλυφάδα και σύντομα θα επανέλθουμε με νεότερα επί αυτού.

Με μεθοδικότητα και σοβαρή δουλειά σύντομα θα πιάσουμε το στόχο - κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

Συνεχίζουμε."